ПОЛЕТАРАЦ ДОМАЋИН XII ЕТНО ФЕСТИВАЛА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА ВОЈВОДИНЕ

Данас је наша установа „Полетарац“ била домаћин 12. Етно фестивала предшколских установа Војводине „Народна традиција“, који је организован у сарадњи са Удружењем васпитача Војводине.

На самом почетку фестивала све присутне су поздравиле директорка наше установе Јелена Селак, председница општине мр Латинка Васиљковић и председница Удружења васпитача Војводине Радмила Петровић. Након поздрава наша установа се захвалила свима који су нам помогли да организујемо и реализујемо фестивал.

Представници предшколских установа широм Војводине – групе деце и васпитачи учествовала су са пригодним програмом неговања народне традиције.

Овај фестивал је посебан и по томе што се сваке године одржава у другом месту. Традиционалним дечјим играма и народним обичајима деца представљају мултикултуралну заједницу места у коме живе.

Ове године представници су дошли из Шида, Сремске Митровице, Кањиже, Новог Кнежевца, Сомбора, Бачке Тополе, као и представници наше установе. Фестивал у Српском Милетићу окупио је 220 деце.

Како би се употпунио овај догађај, подршку нам је пружила и шира локална заједница.

 

Програм XII ЕТНО ФЕСТИВАЛА предшколских установа Војводине „НАРОДНА ТРАДИЦИЈА“

Како је овај Фестивал представљен у медијима можете прочитати и на овом линку:

http://www.ico.rs/predskolske-ustanove-vojvodine-neguju-narodnu-tradiciju/

 

 

Оставите одговор