Обавештења

Конкурс 2024-25

_________________

 

Конкурс 2023-24


 

 

Конкурс 2022-23


ЛИСТА ПРИМЉЕНЕ И ОДБИЈЕНЕ ДЕЦЕ

ЛИСТА ПРИМЉЕНЕ И ОДБИЈЕНЕ ДЕЦЕ 2021-22.doc

___________________________________

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И ЗАПОСЛЕНЕ

Од понедељка, 16.03.2020.год.установа неће вршити пријем деце и реализовати васпитно-образовни рад. Рад установе ће бити организован у складу са препорукама надлежних органа, које очекујемо.

        

——————————————————————————————————————-

 Превентивне мере прописане у ПУ „Полетарац“ ради заштите од ширења Корона вируса у колективу можете прочитати у наставку текста.

 

 Препоручене су следеће мере:

 

Проветравање просторија

 

* Рано ујутру запослени у вртићу дужни су да проветре све просторије пре уласка деце.

* Обавезан је и боравак деце на отвореном простору, била то тераса, двориште вртића или јавна површина, како у преподневним тако и у послеподневним сатима, док је за време одсуства деце из просторија потребно додатно их проветрити.

* Најдуже на сат и по времена васпитачи изводе децу из соба како би их проветрили на пет минута, а отварање прозора и терасних врата обавезно је након доручка, у време боравка на отвореном, пре и после поподневног одмора као и после ручка.

* О правилном прању руку требало би да брину не само деца, већ и одрасли. Деца у вртићима од медицинских сестара уче како да правилно перу руке и бришу их папирним убрусима, да би хигијена била на што вишем нивоу.

* Деца руке перу под надзором васпитача или сестара, а оно је обавезно ујутру након уласка детета у васпитну групу, након коришћења тоалета, пре и после оброка, уласка у собу након боравка напољу или у фискултурној сали.

* Kада помажу деци да дувају нос, васпитачи марамице одмах бацају у канту и у обавези су да након тога оперу руке.

 

Дезинфекција и прање играчака

* Сваког јутра у тачно одређено време дезинфикују се просторије вртића, а обавезно је и свакодневно прање и дезинфекција играчака за јасле у млађој групи, док се у осталим групама то обавља према потреби.

* У вртићима се постељине мењају по утврђеном распореду, а меке играчке се свакодневно редукују и перу. Запослени у овим установама воде евиденцију о томе када су дезинфиковане играчке.

 

Само деца са потврдом да су здрава

* Свако дете које иде у вртић мора да има здравствену потврду да је здраво и уредно вакцинисано. Ово се нарочито односи на примање ММР вакцине.

* Опште стање деце под строгим је надзором, а у случају симптома вируса, као што су цурење носа, повишена температура и малаксалост, васпитачи издвајају дете и у обавези су да позову његове родитеље. Уколико се родитељ не јавља на позив, наредни корак је позивање хитне медицинске помоћи, коју дете чека у соби за изолацију.

И запослени под контролом

* Васпитачи константно прате број присутне деце и редовно проверавају разлоге њиховог одсуства. Такође, запослени који имају симптоме болести одмах се удаљавају са радног места.

 

Оџаци,11.03.2020.године             Медицинске сестре на превентивној здравственој заштити           

                                                                             Светлана Крстић и Зора Пустињаковић

 

У наставку је прилог –  препорука коју је проследило министарство просвете:

Dopis ministra prosvete