Почиње нови циклус програма ,,Подршка не перфекција“

Предшколска установа ,,Полетарац“ у сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић  организује шести  циклус програма ,,Подршка не перфекција“ у нашој општини.

Овај програм је бесплатан и  намењен је родитељима  деце до 6 година и трудницама.Могу да присуствују оба родитеља.

Програм се састоји од  10 радионица које се одржавају  једном недељно  у трајању од два сата(17-19 часова) .Програм воде васпитачи и педагози .У овом периоду обезбеђено је чување деце у просторијама вртића (васпитачи чувају децу).

Програм је усмерен на пружање подршке родитељима у свакодневним изазовима родитељства. Неке од тема којима се програм бави су :Развој мозга ,Позитивно дисиплиновање,Позитивна комуникација,Позитивна пажња ,Учење кроз игру ,Брига о себи …

До сада је програм прошло више од  100 родитеља из наше општине и веома су задовољни својим учешћем у програму.

Родитељи често нису сигурни како овај програм функционише па се не усуђују да крену,међутим сви који су почели завршили су програм до краја са задовољством, зато што је концепција таква да пружа родитељима подршку:

-кроз дружење,позитивну атмосферу  и размену искуства са другим родитељима,

-кроз стицање нових знања и вештина за решавање свакодневних

изазова/проблема у васпитању деце

-кроз подршку стручних лица.

Могу се пријавити и родитељи чија деца нису у вртићу, уколико познајете неког ко је заинересован можете му пренети да је такође добродошао.

Прва радионица ће бити организована 30.10.2019.године од 17 до 19 часова у просторијама вртића.

Ако  сте заинтересовани  да будете учесник програма можете се пријавити се код ваших васпитача, или код педагога Маријане Ђукић 064/2686696.

Оставите одговор