Последњи дан Фестивала књиге у ПУ „Полетарац“

Последњи дан Фестивала књиге 2019, који се организује широм објеката наше установе, био је препун разних тема, прича и активности које су сакупљене у књиге.

У објекту „Чаролија“ у Дероњама, у потрази за одговорима, деца припремног предшколског програма посетила су библиотеку.

У припремно предшколској груби „Лептирићи“ родитељи и деца су правила тактилу књигу:

У старијој групи „Врапчићи“ у сарадњи родитеља, деце и васпитача прикупили су заједничке приче о води, засниване на дечјим искуствима и машти…од прикупљених прича израдили су књигу под називом „Наше приче о води“. У развијању правилних односа и љубави према књизи помогла је бака професорка књижевности.

У Објекту „Цврчак“ у Српском Милетићу, деца су такође уоквирила своје истраживање о води и написала анегдоте које су након спајања у књигу, однели у огранак библиотеке „Бранко Радичевић“.

У Објекту „Парк“ група „Лоптице“ је са родитељима прочитала деци приче, које су након читања украшавали колажом.

У објекту „Маслачак“ у Богојеву, одржан је фестивал у обе групе, групе која похађа вртић на мађарском језику као и на српском језику.

У Раткову су деца из објекта „Пчелица“ посетила библиотеку где је за њих била прирпемљена презентација о важности књиге и пријатељства које се ствара са њом када се крене у основну школу. такође су оставили и своје књиге прича које су уредили у сарадњи са родитељима.

You may also like...

Оставите одговор