КОНФЕРЕНЦИЈA „ДИГИТАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ 2020“

Kонференцијa „Дигитално образовање 2020“ je  организована у онлине окружењу, 10. и 11. априла 2020. године од стране Центра  за образовне технологије на Западном Балкану(EdTech centar) .Центар је  основан од стране експерата из области образовања и практичара који су се окупили око идеје о унапређивању квалитета образовања ученика на Западном Балкану у 21. веку. 

Нове технологије одавно пружају могућност квалитетне комуникације, размене садржаја и сарадње путем дигиталних канала. Управо сада се указала већа потреба да се конференција одржи и да фокус конференције  буде на примени дигиталних алата у комуникацији са колегама, децом и родитељима. Онлине конференција је садржала презентације, панел дискусије, предавања, које су се дешавале  у виртуланом окружењу и које су могле да се прате  са било ког места. 

ЗАШТО ДИГИТАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ 2020?
Овим догађајем организатори су желели да подрже  запослене у предшколским установама, школама, универзитетима и другим организацијама који се баве образовањем, како би подстакли креативност и иновације, допринели квалитету образовно васпитног рада, осавременили процес учења и на што бољи начин искористили могућности нових технологија у образовању.

Као предавачи на овој конференцији учествовали су и васпитачи из наше предшколске установе Нела Дујић и Вишња Пешић .У овиру дела који се односио на развој дигиталних компетенција у предшколском васпитању и образовању , представиле су свој пример добре праксе Музика без струје.Конференцију су из својих домова онлајн пратили и други запослени  који су били у могућности.

Сама организација конференције, представљени примери  и предавачи добили су мноштво похвала од стране великог броја учесника конференције.

 

You may also like...

Оставите одговор