„Програм за родитеље Снажни од почетка – дајмо им крила“

Наша установа „Полетарац“ је започела реализацију  пројекта“Програм за родитеље: Снажни од почетка – дајмо им крила“, у сарадњи са ЦИП- центром за интерактивну педагогију, уз подршку Светске банке и Фондације за отворено друштво. У овом пројекту наша установа је укључена са још петнаест установа из целе Србије.

„Програм је намењен родитељима чија деца нису још увек укључена у неки од облика васпитно – образовног рада, који наша установа нуди, значи нису уписана у целодневни, полудневни или у кратке програме које имамо у насељеним местима.Такође, у овај програм могу се укључити и родитељи деце узраста од 2 до 6 година која су уписана у вртић, али које родитељи због тренутне епидемиолошке ситуације не доводе у вртић или их ретко доводе“, каже наша директорка Јелена Селак.

Овим разговором наша директорка позива родитеље који воле да уче, желе да унапреде своје родитељске вештине и размењују искуства са другим родитељима, да се укључе у овај програм, чији је основни циљ да се помогне родитељима у њиховом родитељству, да им се помогне да унапреде своје компетенције и да заједно са њима помогну у развоју и расту њихове деце, односно васпитању и образовању њихове деце.

Програм је бесплатан за родитеље, реализује се на даљину (онлајн) и воде га васпитачице из предшколске установе. обухвата осам тема, траје два месеца и реализује се у мешовитим групама (очеви и мајке).

Породице које искажу интересовању за учешће у програму биће подељене у две групе, неке ће бити уписане у јесењи програм (новембар – децембар 2020. године), док ће друге бити уписане за пролећни програм (март -мај 2021.године).

Прва радионица у јесењем циклусу почиље 23.новембра, кроз ове радионице родитељи ће моћи да сазнају, унапреде и ојачају своје личне вештине. кроз ове радионице помоћи ћемо родитељима да схвате колико је игра важна као активност за учење њихове деце и колико је важно породично окружење за раст и развој њихове деце. Такође током других радионица причаће се о вербалној и невербалној комуникацији, а укључиће се и мушки чланови породице као важни актери у развоју деце.

„Програм траје осам недеља и реализује се онлајн путем Вибер група, затворених Фејсбук група, СМС порукама, у зависности од могућности које родитељи имају. Васпитачи који реализују ове радионице ће водити родитеље кроз радионице и са њима на крају доносити заједничке закључке. У оквиру програма родитељи ће добити“Књигу о нама“, радну свеску коју ће моћи да попуњавају заједно са својом децом док реализују активности у оквиру радионица, а такође добиће и игре за целу породицу. Наша Установа добиће грант који ће моћи да искористи за куповину средстава и материјала који су потребни за реализацију радионица, а на крају програма свако дете ће добити пригодан поклон.“ – рекла је за локалне медије наша директорка Јелена Селак.

Како се пријавити за програм:

Заинтересовани за учешће у програму могу се пријавити на један од четири начиан:

  • попуњавањем онлајн пријаве на следећи linku 
  • попуњавањем пријаве и достављањем на имејл: poletarac025@gmail.com
  • Попуњавањем одштампане пријаве и достављањем предшколској установи на адресу: Жарка Зрењанина ББ, 25250 Оџаци.
  • позивом на број телефона: 025/5742-635, 064/803-77-10.

Предшколска установа ће обавестити родитеље да ли у програму учествују ове или следеће године, путем контакта који буду изабрали у пријави.

Родитељи који учествују у програму ове године добиће и детаљне информације о терминима и начину рада, зато ДРАГЕ  МАМЕ И ТАТЕ, ДОБРОДОШЛИ СТЕ!! 🙂

Додатне информације могу се добити позивом или слањем поруке на број 064/803-77-10, односно слањем имејла на адресу: poletarac025@gmail.com.

 

You may also like...

Оставите одговор