Мобилна школа родитељства: „Планирање породице“

Како би обезбедили подршку породици за развој родитељских компетенција на нивоу локалне заједнице, а у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, организована је мобилна школа родитељства.

У оквиру мобилног саветовалишта реализоване су едукативна предавања на тему: „Планирање породице“. Предавач је била др Сања Димитријевић, гинеколог. Др Димитријевић је присутним родитељима причала када је најповољнији период у животу за планирање и стварање породице, како се може спречити нежељена трудноћа и шта је то уствари планирање породице.

На крају предавања родитељи су били у могућности да са др Димитријевић поделе лична искуства, поставе питања и дискутују на тему предавања. На крају сусрета докторка је присутним родитељима поделила флајере који су штампани на српском и ромском језику.

Едукације су реализоване:  у Дероњама 26.10.2020.,

                                                     Богојеву 28.10.2020 и

                                             Бачком Брестовцу 30.10.2020.

Предавањима је присуствовао 61 родитељ, од тога је било 50 мајки и 11 очева.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ уз помоћ зајма Светске банке. Један од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује наша Установа и у чијем инвестирању учествује и општина Оџаци.

You may also like...

Оставите одговор