Брошуре за породице у оквиру пројекта Предшколска онлајн заједница учења – учимо и мењамо праксу

Као подршку раду предшколске установе  са породицама на даљину, ЦИП-Центар за интерактивну педагогију је креирао три брошуре за породице које са седам видео обука обезбеђују додатне ресурсе за реализацију различитих активности у домену сарадње са породицом. Брошуре и видео обуке креиране су уз подршку УНИЦЕФ-a, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Подршка породици у остваривању њене васпитне функције и психо-социјална подршка породицама које се суочавају са животним изазовима, су значајан аспект рада предшколске установе. Пандемија корона вируса КОВИД – 19 је изазвала велике промене у начину живота, рутинама, социјалним односима и материјалној сигурности породице. Утицаји на психо-физичко здравље деце и одраслих још се не могу сагледати, али на неки начин се дотичу сваког појединца и сваке породице.

Подршка породицама је кључна за одржавање услова за добробит деце, посебно у овим измењеним неповољним околностима.

У том смислу, активности у пројекту Предшколска онлајн заједница учења – учимо и мењамо праксу и у сегменту који се односи на коришћење брошура за породице, могу да допринесу остваривању различитих врста подршке деци и породици. Подршка је потребна СВИМ породицама.

Теме брошура за породице су :

1.Добробит деце предшколског узраста

2.Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила

3.Социјално-емоционално учење деце предшколског узраста

Ове теме су изабране јер се родитељске праксе заснивају на разумевању добробити и социјално емоционалног учења детета, и принципа позитивног родитељства. Оне су основа за промишљање о дугорочним циљевима родитеља у односу на децу и усклађивање васпитних поступака са њима. Брошуре садрже кратке и једноставне теоријске уводе о темама којима се баве, идеје за родитеље и предлоге заједничких активности са децом.

 Брошуре за породице на  следећем линку :

https://drive.google.com/file/d/1JYeaEbwSN0twtSsTJfCTBHUkf-xcW4Y2/view

Због повратних информација о корисности брошура молимо родитеље да након коришћења брошура попуне и кратак упитник за који је такође дат линк у документу.

Dobrobit dece f

Socijalno emocionalno ucenje f

Vaspitanje podrskom i pravilima f

Оставите одговор