Едукативе радионице у оквиру пројекта Инклузивног предшколског васпитања и образовања

Црвени крст је један од партнера на пројекту “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” који се реализује у нашој Установи. Циљ пројекта је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете, а нарочито за децу из друштвено осетљивих група.

Током ове недеље у оквиру овог пројекта Црвени крст Оџаци је у објектима ПУ “Полетарац” реализовао је четири едукативне радионице под називом “Дифузија – учимо о хуманости”. Циљ ових радионица је да се деца упознају са највећом хуманитарном организацијом, да науче шта је хуманост и зашто треба да буду хумани и како са хуманошћу да шире доброту и љубав. Реализаторке су биле Љиљана Младеновић и Невенка Стевановић из Црвеног крста Оџаци.

По једна радионица је одржана у објектима: “Дуга” у Бачком Брестовцу (26. априла);

                                                                           “Чаролија” у Дероњама (27. априла) и

                                                                           две радионице у објекту “Маслачак” у Богојеву (28. априла). Радионицама је присуствовало 73 деце, четири васпитача и педагошки асистент.

У оквиру радионица подељени су пакети за личну хигијену. Средства за куповину ових пакета обезбеђена су грантом који је предшколска установа добила у оквиру пројекта. Министарство просвете, науке и технолошког развоја реализује пројекат “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” уз помоћ зајма Светске банке. Једна од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује ПУ “Полетарац” Оџаци, у чијем финансирању учествује и општина Оџаци. 

Како су ове радионице пропраћене у медијима можете наћи на следећем линку:

http://www.ico.rs/edukativna-radionica-u-okviru-projekta-inkluzivno-predskolsko-vaspitanje-i-obrazovanje/?fbclid=IwAR2KpZoU2NCaP88fbGEFoDkB3fH_rAW01YUlQdzfwVEZTKMrgu1lkwQecBM

 

You may also like...

Оставите одговор