Вебинар: „Искуства употребе дигиталних технологија у раду са децом, кроз принципе и примере инспиративних Ређио Емилиа праксе“

Вебинар „Искуство употребе дигиталних технологија у раду са децом, кроз принципе и примере Ређо Емилиа праксе“ је реализован у просторијама централног објекта „Полетарац“ 14. маја од 12:00 до 15:30 часова.

Вебинар је реализован путем Зум платформе уз симултани превод Италијанског језика.

Реализатри теме су били Лорела Транкоси, педагог и Марко Спагиари, Reggo Children, Италија.

Приступ Ређо Емилиа је образовна филозофија заснована на слици о детету као носиоцу права, са могућношћу развоја кроз стотину начина изражавања (100 језика) која су својствена свим људским бићима, па тако и детету које расте и учи кроз односе са другима.

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ које је Министарство просвете, науке технолошког развоја, реализује уз помоћ зајма Светске банке, ЦИП – Центар за интерактивну педагогију реализује пројекте активности везане за унапређивање стручног усавршавања практичара у систему предшколског васпитања и образовања. У циљу унапређивања дигиталних компетенција васпитача, један од пројектних задатака је израда Оквира дигиталних компетенција васпитача и Концепта примене дигиталних технологија у предшколским установама, а организација Reggo Children је једна од лидера на интернационалном нивоукада је спој модерних педагогија и коришћења дигиталних технологија у васпитно образовном процесу у питању.

 

 

Оставите одговор