Стоматолошка радионица за родитеље и децу

Дом здравља Оџаци је један од партнера на пројекту „Инклузивно предшколско васпитање и образовење“ који реализује ПУ „Полетарац“ из Оџака.

Током прошле недеље у оквиру пројектних активности планираних за Мобилно саветовалиште, стоматолог Дома здравља дрОливера Лончар је у 3 објекта ПУ „Полетарац“ реализовала 3 радионице за родитеље и децу под називом „Скрининг зуба и орална хигијена“. Циљ ових радионица је био да стоматолог уради скрининг зуба код деце и укаже на значај правилног одржавања оралне хигијене.
По једна радионица је одржана у :

11.05.2021. у објекту „Чаролија“ у Дероњама
13.05.2021. у објекту „Дуга“ у Бачком Брестовцу
19.05.2021. у објекту „Маслачак“ у Богојеву

Едукативне радионице су осмишљене тако да им заједнички присуствују родитељи и деца. У склопу радионица стоматолог је едуковала родитеље и присутне чланове породице и о ницању и испадању млечних зуба, као и о ницању шестица. Након радионица, родитељима су подељени флајери.
Радионицама је присуствовало 49 родитеља и чланова породице: 34 женских чланова породице и 15 мушких са својом децом.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ уз помоћ зајма Светске банке. Један од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује наша Установа и у чијем инвестирању учествује и општина Оџаци.

You may also like...

Оставите одговор