Размена искуства са Зрењанином у оквиру програма Инклузивно предшколско васпитање и образовање

Делегација општине Оџаци у којој је била заменица председника општине Оџаци Дејана Салај, као и представнице Општинске управе, Предшколске установе “Полетарац” и Спортског савеза општине Оџаци, посетила је данас Зрењанин, у оквиру пројекта Града Зрењанина и Предшколске установе Зрењанин “Инклузивно предшколско васпитање и образовање – С’ осмехом у вртић”.

На састанку је истакнуто да је циљ пројекта унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете од рођења до 6,5 година, нарочито за децу из социјално и економски угрожених друштвених група.

У оквиру хоризонталне размене између града Зрењанина и општине Оџаци, презентоване су реализоване активности у оквиру пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања.

Директорица ПУ “Полетарац” Оџаци Јелена Селак и педагог Бојана Купусинац презентовале су активности које је предшколска установа, као носилац пројекта у општини Оџаци, реализовала са својим партнерима из локалне заједнице.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ уз помоћ зајма Светске банке. Један од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује наша Установа и у чијем инвестирању учествује и општина Оџаци.

You may also like...

Оставите одговор