Такмичење у саобраћају

Данас је у двориште централног објекта вртићаорганизовано такмичење у познавању саобраћаја, за децу припремно предшколсог програма. Такмичење је организовано у две групе од којих прва група такмичара савладава саобраћајни полигон наменски исцртан за практично познавање познавање правила понашања у саобраћају током вожње бицикле. Док је други део такмичења  провера теоријског познавања саобраћајних прописа. Стечено знање и спретност на полигону оцењивали су васпитачи, представници Полицијске станице Оџаци и ауто-школе “Сигнал”.

На отварању такмичења директорица “Полетарца”, Јелена Селак, говорила је о значају саобраћајног васпитања деце коме се у оџачком вртићу посвећује велика пажња.

Заменица председника општине Оџаци Дејана Салај је дошла да подржи децу и навија за њих, а на крају такмичења је заједно са директорицом Вртића уручила награде најбољима.

Прво место су ове године освојила деца из објекта “Сунцокрет” у Каравукову, Луција Стаменковић и Петар Богдановић, васпитачице Иване Михајловић. Друго место припало је предшколцима из објекта “Цврчак” у Српском Милетићу, Мијату Момчиловићу и Лејли Илић, васпитачице Вере Лукић, а треће њиховим другарима из објекта “Полетарац” у Оџацима, Тодору Милосављевићу и Лазару Павловићу, васпитачица Нене Совиљ и Милице Радаковић.

Такмичење у познавању саобраћајних прописа пратио је ликовни конкурс на тему “Обиђи бициклом планету” који је расписан на нивоу предшколске установе уз учешће свих припремно предшколских група. Пристигла су 44 рада.

Изабрани радови били су изложени током трајања такмичења из саобраћаја у дворишту вртића у Оџацима, а аутори три најбоља рада су награђени.

Прва награда на ликовном конкурсу додељена је Лани Чојановић из Оџака, васпитачица Славице Малешев и Јасмине Радујко, друга Мирјани Делић из Бачког Брестовца, васпитачице Јелене Слепчев, док је треће место освојио Давид Беслаћ из Српског Милетића, васпитачице Вере Лукић.

Оставите одговор