Совице и Пчелице у лету са орнитологом

Данас је у наш вртић дошао стручњак за посматрање птица – орнитолог Милош Николић. Ова посета је организована од стране родитеља који су желели да буду организатори активности у оквиру теме: „Птице“, које истражују деца млађе узрастне групе „Совице“. Захваљујући друштвеним мрежама, родитељи су организовали посету орнитолога у договору са Друштвом за заштиту и проучавање птица Србије.

Свесни да значајан део проблема у очувању птица и природе проистиче из мањка знања, Друштво за заштиту и проучавање птица Србије спроводи разне пројекте и програме који служе за образовање како деце тако и одраслих. Водећи се тиме, Друштво је у што краћем року организовало посматрање птица у нашем октужењу. Милош је стрпљиво и посвећено одговарао на сва дечија питања и показивао им примену двогледа. Поред уочавања птица двогледом, деци овог узраста је и најбољи начин за упознавање птица  препознавање цвркута  ослушкивањем током шетње. Посетили смо оближњи Парк, где је и званично гнездилиште Гачца, који су се баш овог дана гнездили и разиграно дочекали дечији цвркут у парку.

Као стручњаке за изградњу кућица за птице, „Совице“ су позвале у пратњу и старију групу „Пчелице“. Како је изгледало ово истраживање можете погледати на фотографијама у наставку чланка.

Више о Друштву за заштиту и праћење птица Србије можете наћи и на линку: https://pticesrbije.rs/

You may also like...

Оставите одговор