Још један у низу партнер у пројекту „Инклузивно предшколско васпитање и образовање деце“

Стоматолог др Оливере Лончар је у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско образовање и васпитање“ и мобилног саветовалишта реализовала едукативне радионице: „Скрининг зуба деце“. Циљ ових радионица је обука деце у одржавању оралне хигијене и упознавање са здравственим стиловима живота.

Као партнер на овом пројекту  Дом здравља  Оџаци je у договору са нашом установом,  реализовала радионице у Дероњама 19.10.2020., Богојеву 21.10. 2020. и у Бачком Брестовцу 23.10.2020.

Од средстава која су издвојена за реализацију ових едукативних радионица, део је намењена за куповину тродимензионалних вилица са четкицама, помоћу којих је стоматолог Оливера Лончар, приказала деци правилан начин прања зуба, а уједно и на њима демонстрирала правилну технику прања зуба.

На крају сваке радионице деца су добила четкице за зубе и дечје пасте за прање зуба, а докторка је такође поделила и флајере о млечним зубима, сталним зубима и важности редовне бриге о њима.
На радионицама је учествовало 63 деце.
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја, реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ уз помоћ зајма Светске банке. Један од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује наша Установа и у чијем инвестирању учествује и општина Оџаци.
 
 
 

 

You may also like...

Оставите одговор