Радионице „Животне вредности“

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ у току прошле недеље реализоване су едукатовње радионице за децу под називом „Животне вредности“.
Организовање и реализовање едукативних радионица у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ има за циљ омогућавање и доступност различитих садржаја који утичу на развој и учење деце из друштвено осетљивих група кроз заједничке активности са другом децом која похађају вртић.
Едукативне радионице под називом „Животне вредности“ реализоване су са децом која похађају полудневни боравак и кратке програме, са циљем да се подстакне развој емоционалних вештина код деце, да деца стекну увид у то како се осећају, да стекну способност да именују и разумеју узроке ових стања , да уче да контролишу и каналишу непријатне емоције.
У времену у којем живимо један од приоритетних задатака нас одраслих јесте да помогнемо деци да схвате да могу имати сва осећања, и она пријатна и она мање пријатна али да их испољавају тако да не повређују друге.
Едукативне радионице реализовала је стручни сарадник-педагог у ПУ „Полетарац“ Бојана Купусинац. Радионице су реализоване у просторијама вртића у :

  • Бачком Брестовцу  24.11.2020.
  • Богојеву  25.11.2020. и
  • Дероњама  26.11.2020.

Радионицама је присуствовало 59 деце, њихови васпитачи и педагошки асистент.

На крају сваке радионице свако дете је добило на поклон друштвену игру „Не љути се, човече!“ како би кроз игру са својим другарима и члановима породице могли да препознају и вежбају да каналишу своја осећања. Средства за куповину друштвених игара обезбеђена су грантом пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ уз помоћ зајма Светске банке. Један од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује наша Установа и у чијем инвестирању учествује и општина Оџаци.

You may also like...

Оставите одговор