Eдукативна предавања за родитеље на тему „Очување репродуктивног здравља“

У општини Оџаци се наставља сарадња са Домом здравља који је један од партнера на пројекту „Инклузивно ПВО“ који реализује ПУ „Полетарац“ из Оџака.

Током прошле и ове недеље у оквиру пројектних активности планираних за Мобилно саветовалиште, Гинеколог др Сања Димитријевић је у 3 објекта ПУ „Полетарац“ реализовала едукативна предавања за родитеље на тему „Очување репродуктивног здравља“. са акцентом на породице из друштвено осетљивих група.Циљ ових предавања је да се едукују родитељи на ову веома важну тему за планирање породице и очување здравља.

По једно предавање одржано је:
27.05,2021. у Бачком Брестовцу
28.05.2021. у Дероњама
01.06.2021. у Богојеву

Едукативна предавања осмишљена су тако да су на крају предавања родитељи имали прилику да поставе докторки питања и да потраже савет. Након предавања родитељима су подељени флајери на тему очувања репродуктивног здравља.

Предавањима је присуствовао 31 родитељ.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ уз помоћ зајма Светске банке. Један од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује наша Установа и у чијем инвестирању учествује и општина Оџаци.

You may also like...

Оставите одговор