„Интерсекторска сарадња у интересу све деце“

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” који се реализује у нашој Установи Организована је онлајн конференција са темом: „Интерсекторска сарадња у интересу све деце“. Као представник наше установе говорила је директорка Јелена Селак истакавши значај квалитетног васпитања и образовања,. Инклузивног образовања које обезбеђује да сва деца заједно уче и играју се. Како се деца у инклузивном окружењу подстичу да упознају другу децу и њихове потребе и да прихвате различитости, где уче да су сва деца део њихове заједнице и на тај начин развијају осећање припадности заједници.

Образовање је један од најделотворнијих начина да се прекине круг дискриминације и сиромаштва с којим се често суочавају деца из осетљивих група и њихове породице!

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ уз помоћ зајма Светске банке. Један од компоненти овог пројекта је програм грантова за локалне самоуправе кроз који је подржан и пројекат који реализује наша Установа и у чијем инвестирању учествује и општина Оџаци.

Како је овај догађај пропраћен у медијим можете прочитати на линку:

https://www.ico.rs/poletarac-na-onlajn-konferenciji-predstavljen-kao-primer-dobre-prakse-u-sprovodenju-inkluzije/

 

а комплетан снимак овое онлајн конференције можете погледати на линку:

https://www.youtube.com/watch?v=xRsgvcHaj70

 

 

You may also like...

Оставите одговор